Lunting og splitthopp.

«Be a splitter, not a lumper»
Bob Bailey
Jeg aner ikke hvem denne Bob Bailey er, men han har et poeng. Min oversettelse av dette må bli noe sånt som «vær en som tar splitthopp, ikke en som lunter».
I enkelte «kremt…» miljøer jeg kjenner er det best å være like. Og forsøker du på noe ekstraordinært, så skal det kamufleres godt. En lunter er en stjerne i disse miljøene.
Men jeg vil ikke lunte, eller jo, lunting er greit innimellom, men jeg vil jammen ta splitthopp også. Store og ofte. Være lykkelig, og være noen. Om det så må synes for all verden.
Jeg øver meg på splitthopp.
Annonser

Dette innlegget ble publisert i Livet av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

2 tanker om “Lunting og splitthopp.

  1. Nei huff. Her har jeg visst gjort hastverksarbeid. Jeg oversatte visst akkurat etter eget hode, og det har vel ikke alltid så mye til felles med andre hoder… Jeg spekulerte litt på disse ordene, og gikk på Wikipedia, og så fikk Google translette.

    Lumping og splitting refererer til en velkjent problem i noen disiplin som har å plassere individuelle eksempler til strengt definerte kategorier. Den lumper / klyv problemet oppstår når det er behovet for å skape klassifikasjoner og tilordne eksempler til dem, for eksempel skoler litteratur, biologisk taxa og så videre. En «lumper» er en person som tar en gestalt visning av en definisjon, og tildeler eksempler bredt, forutsatt at forskjellene ikke er så viktig som signatur likheter. En «splitter» er en person som tar presise definisjoner, og skaper nye kategorier for å klassifisere prøvene som varierer i viktige måter.

    Men jeg står fortsatt for det jeg skrev, bare litt løsrevet fra sitatet 🙂 Ååååå hopp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *