Hovedrollen

Lære unger å ta ansvar i hus og hjem.

Hvordan gjør folk det?

Belønning og penger er en kjent metode.

Men skal man egentlig ha lønn for å bidra i sin egen familie? Skulle ikke det være en naturlig del av livet å gi til «flokken», eller til dem man er glad i?

INGEN betaler MEG for å håndvaske ut-tissa regnklær en gang i uken…

Aleksander Rybak sa en gang at helt til han nådde en viss alder(var det 15 år?) så trodde han helt oppriktig at alle andre i verden var statister for ham.

Noen ganger føler jeg at det stemmer innmari godt med veldig mange unge i dag, inklusive noen jeg kjenner veldig godt…

Er det så rart? De har hovedrollen i dataspill, noen har hele tiden hovedrollen i TV-serier. Ingen av dem må rydde yttergangen og tømme oppvaskmaskinen…

Og hele den vestlige verden i dag er bygget på at noen i Asia skal forsyne oss med det vi trenger, og det vi ikke trenger. Uten at vi skal behøve å tenke på dem…

Da er vel birollene Mamma, Pappa og søsken bare naturlige fortsettelser…?

For hvorfor skal jeg dekke på bordet? Det er jo kjedelig, jeg vil heller spille eller høre på musikk(bli underholdt), så det kan være Pappajobb.

Kjære folk. Helt seriøst. Nå går snart alle skjermene på haue og ræva ut vinduet. På nersia, så de slår seg godt.

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Livet av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

3 tanker om “Hovedrollen

  1. Denne likte jeg å lese! 🙂 Jeg er også veldig med på den tanken at barna bør være med å hjelpe til som den viktige delen av familien (flokken) de er. Og at lommepenger ikke er betaling for helt vanlige gjøremål i hjemmet. Men jeg har ikke noe klart svar på hvordan man «naturlig» får barna med på oppgavene.

  2. Haha, Marie 😀 Jeg tenkte faktisk på deg da jeg hadde skrevet den!!! Så bra vi er flere om den tanken da… Men jeg venter fortsatt på et vettugt svar på hvordan det kan gjøres på en god måte, for ….. sukk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *