Kroppsvæsker og vennskap

Jeg ser på FB at ei dame forteller om den herlige barselgruppa si.

Det er mulig det er bare meg, men når jeg hører ordet barsel, så tenker jeg på temmelig intime greier, med kroppsvæsker av ymse slag, og hoder i sin egen lille familieboble.

Selv går jeg i bønnegruppe, der vi sammen både er stille, og lar hjertene prate, klage og lovsynge. Ikke mye mindre intimt, det heller.

Og så tenker jeg videre, og begynner å lure på om de fleste fritidsaktiviteter er mer eller mindre intime eller flaue, med svette og stønning, eller et høyst organisk lydbilde, for eksempel.

Min mann spiller tuba. Ikke veldig intimt, sier du, men det er helt til du har sett vanndammen på gulvet under instrumentet…

Hm… Hvor ville jeg?

Ikke vet jeg 😛

Det er noe med det. Noe med at det flaue kan forene oss.

Kanskje er kroppsvæsker, kroppslyder og andre hemmeligheter helt uunnværlig lim i samfunnet vårt?

Slipp en fis og få en venn, liksom?

Dette innlegget ble skrevet i Hverdag, Samfunn og merket , , , , , , , , , av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

4 tanker om “Kroppsvæsker og vennskap

 1. Slipp en fis og få en venn, liksom. Ha ha. Skulle ønske det var så enkelt, men tenker det er det motsatte som skjer…….. kanskje 🙂

  • Lukt på en fis og få en fiende? 😛 Neida. Var vel ikke helt seriøs med den, da… Men det er noe med nærheten vi kanskje ikke liker, men kanskje trenger?

 2. Tja…. kroppsvæsker og fellesskap er vel som bensin på bålet for min del…:-)
  Jeg tror det kan være en viss sammenheng her. For eksempel for kjærester så går vel dette litt hånd i hanske……på godt og vondt :-\ ….meeen, man kan ha en god venn som man kan knytte seg til uten å blande inn alskens heslige kroppsvæsker…..en fis kanskje, men ikke kroppsvæsker. Jeg tror ikke kroppsvæsker er en nødvendig ingrediens i et vennskap, men i et godt kjærlighetsforhold skulle jeg mene det må til….. Nå koker det da ned til at det er et skille mellom venn og kjæreste…. eller er det det?? ….Min aller beste venn er min kone! Ingen over, ingen ved siden!!

 3. Haha, Eirik 🙂

  Men seriøst, dette innlegget var ikke så hardt ment som det var skrevet. Det var bare et skråblikk på et fenomen som noen ganger oppstår, som vi ikke liker å tenke på 😉

  Fusjonen din mellom kjæreste og venn… jeg digger den 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *