Å hjelpe Jesus

Til alvorlig ransakelse, til oss som sier «bare tro, lille venn, bare tro».

Matt 25,31-46
31 Men når Menneskesønnen kommer i sin herlighet, og alle englene med ham, da skal han sitte på sin trone i herlighet,32 og alle folkeslag skal samles foran ham. Han skal skille dem fra hverandre, som en gjeter skiller sauene fra geitene,33 og stille sauene på sin høyre side og geitene på sin venstre.
         34 Så skal kongen si til dem på sin høyre side: ‘Kom hit, dere som er velsignet av min Far, og ta i arv det riket som er gjort i stand for dere fra verdens grunnvoll ble lagt. 35 For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; 36 jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.’ 37 Da skal de rettferdige svare: ‘Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? 38 Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? 39 Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg?’ 40 Og kongen skal svare dem: ‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.’
         41 Så skal han si til dem på venstre side: ‘Gå bort fra meg, dere som er forbannet, til den evige ild som er gjort i stand for djevelen og englene hans. 42 For jeg var sulten, og dere ga meg ikke mat; jeg var tørst, og dere ga meg ikke drikke; 43 jeg var fremmed, og dere tok ikke imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg ikke; jeg var syk og i fengsel, og dere så ikke til meg.’ 44 Da skal de svare: ‘Herre, når så vi deg sulten eller tørst eller fremmed eller naken eller syk eller i fengsel uten å komme deg til hjelp?’ 45 Da skal han svare dem: ‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere ikke gjorde mot én av disse minste, har dere heller ikke gjort mot meg.’ 46 Og disse skal gå bort til evig straff, men de rettferdige til evig liv.»

Vi må la troen vår få konsekvenser i dagliglivet vårt.

Vi kan ikke bare bli komfortabel med vårt eget lille familieliv.

For Jesus er sulten, tørst, fryser, er fremmed, syk og i fengsel.

Vil du hjelpe Ham?

Han ber oss om å se ham, og gjøre det lille eller store vi kan for å hjelpe, selv om vi ønsker oss nye stuegardiner, eller helst skulle gitt soverommet et strøk maling.

Det finnes alltid noe vi kunne gjort for oss selv.

Jesus, som har elsket oss, og dødd for oss, og som fortsatt holder hånden vår, ber oss om hjelp.

Hvem kan du hjelpe? Kjenner du noen som lider? Er det noen områder i verden som kaller deg til å gi? Har du anledning til å gjøre noe for noen som ikke passer inn? Har du en nabo som trenger hjelp til snemåking?

Let etter dem som DU har anledning til å hjelpe, selv om du må ut av komfortsonen.

Tenk for en ære det er å få hjelpe Jesus, kongenes Konge!

Når du hjelper Jesus, så kommer Han nær deg, og gir deg glimt av hvem Han er, og av himmelriket. Jeg har selv opplevd det.

Hjelp Jesus, lønnen er stor!

Til meg: La dette sige inn, og gå ut og hjelp.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

Én tanke om “Å hjelpe Jesus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *