Mobbing. Finnes det?

Utdanningsdirektoratet har en kampanje mot mobbing nå. Og FB er full av anti-mobbe-ytringer.

Som denne: http://www.facebook.com/photo.php?v=10151209430271605

Jeg begynner å få litt erfaring på mobbing, nå.

Et par generasjoner har jeg jo sett, og like mange skoler(betyr det at jeg er gammel, forresten?).

Skolene vil helst ikke vedkjenne seg at slikt skjer.

Visst er det episoder, sier de. Og visst er det barn som har det verre enn andre.

Men det er barn med problemer, vet du! Barna ønsker ikke å leke med de andre, de har andre interesser enn de andre, eller de havner alltid i trøbbel.

Det er alltid noe med de barna som havner utenfor. Noe som skolen ikke har ansvar for, og som barnet selv må gjøre noe med. Eller foreldrene. Ihvertfall ikke skolen.

Dere som er foreldre, tenk dere om. Spør barna deres, hvem i din klasse blir mobbet? Hva handler det om? Koker det ned til det samme? Er det noe med det barnet det er snakk om?

Bare til opplysning, når barn blir mobbet, så blir det ganske fort noe med dem, fordi de blir mobbet.

Noe som kun gjentatte, gode opplevelser med medelever og voksenpersoner kan bøte på.

Dette krever VELDIG tilstedeværende voksne, mye tålmodighet, og noe jeg ennå ikke vet hva er, fordi jeg ikke har sett det, ennå.

Så, skole og andre voksne, erkjenn, og ei problemet. Barna selv er for unge for å kjøpe røyk og ha seks, hvordan skal de da kunne ta tak i andres krenkende adferd mot dem selv?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

Én tanke om “Mobbing. Finnes det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *