Stillhet

Jeg slår av TV´en.

silence

Det blir stille. Brølende stille.

Først deilig, så skummelt.

Silence

Klarer man å holde ut det skumle, ekle, tidssløsende og intime bare ei lita stund, eller litt lengre, det kommer an på hvor hard du trenger det, så kommer belønningen.

Silence

Da blir hodet også stille. Pusten blir dypere, og du får kontakt.

Artist Loui Jover; Drawing, "silence"

Kontakt? Med hvem? Først med deg selv. Så kanskje med din skaper. Eller kanskje Han endelig når igjennom til deg, med noe han lenge har villet si?

Exquisite solitude

Tør du det? Har du egentlig lyst til å være sammen med deg selv? Det er ikke alltid jeg heller har lyst til det. Å være sammen med meg selv, altså. Fy! For ei fislukt!

Og så tenker jeg noen ganger for mye. Det er et fryktelig skravvel der oppe.

Men i stillheten er tankene mine, og bare mine. Ingen tjener penger på dem, og ingen kan kreve dem. Ingen kan se dem, engang, så det hender de blir drømmerier. Men det må dere ikke si til noen. For jeg er ei voksen, fornuftig og delvis dyp dame, med begge beina på jorda.

dream....

Det er i bunn og grunn ganske fint å være sammen med meg. Flere skulle prøvd det :P.

Men siden jeg ikke kan være over alt alltid, så kan jeg anbefale noen andre å være sammen med. Deg selv, for eksempel 🙂 Er det lenge siden sist du var sammen med deg? Hva sa du til godt? Hvordan hadde du det? Ble dere gode venner?

Når man er sammen med seg selv, så lønner det seg å være snill mot seg selv, ellers blir det bare ukoselig. Sånn er det ihvertfall med meg, og jeg tror Gubben, som også er sammen med meg fra tid til annen, er enig i det.

Så. Oppsøk stillheten, og se hvem du finner.

chihuahua hiding behind curtain

Vi vil gjerne høre hvem du fant 🙂

Dette innlegget ble skrevet i Ånd, Hverdag, Livet og merket , , , , , , , , , , av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

6 tanker om “Stillhet

  1. Du er så flink å formidle …Alt føler jeg er så profesjonelt. Jeg tror at denne bloggen er til stor hjelp og oppmuntring for mange. – Du er så flink, og så positiv…. Jeg kom også over en fin blogg i går kveld. Jeg tror det var en blogg av Anne Storknes. Den er og verd å lese. Beste hilsen fra sigve

    • Nå er det mulig at denne kommentaren er spam, men det er i så fall dyktig utført. Hvis det ikke er Spam, takk, Sigve 🙂 Så bra å kunne glede noen 🙂 Jeg lette etter Anne Storknes, men kunne ikke finne noen blogg. Kanskje du finner tilbake til bloggen, og kan legge en link hit, så vi får se?

  2. Jeg henger ofte med meg selv. Det er av og til koselig, men vi er ikke alltid bestevenner. Noen ganger kjefter vi på hverandre og er riktig så ukoselige.
    Noen ganger sier vi bare hei til hverandre, og går videre. tror vi har for mye til felles 😉

    • Haha, Julianne 🙂 For mye til felles, lizzm? Konge! Men seriøst, du må være snill med deg selv, så kanskje du er snill tilbake en annen gang når du møter deg. Men for all del… Dumsnillhet er aldri bra 😉

    • Ny leser! Velkommen 🙂 Jeg tror du har rett i at vi har alt for mye støy i vår hverdag. Det er derfor vi aktivt må VELGE stillheten. Slå av skjermen eller musikken, og tåle det til det blir godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *