Å tro og å vite

Jeg gjorde noe rart i dag. Bombe? Nei :P.

Jeg var hos legen, og jeg fortalte ham om da Gud på eget initiativ ønsket å gjøre meg frisk i pusten min…

Han tok det pent, men hva han tenkte, det vet jeg ikke. Og det skal jeg kanskje være glad for?

Hvordan er det, det med vitenskap og religion?

Kan det forenes? Hva sier dere?

I min verden kan det det.

Min tro er såpass fleksibel, og det samme min tillit til vitenskapen, at de to går godt over ens.

Vitenskapen har ennå mye uoppdaget land 🙂

Det vet jeg som har(har og har, de har ingen andre svar, og de begynner utredningen nå…) en diagnose som ingen innen vitenskapen egentlig har noe beskrivelse eller forklaring på!

Gud skapte Jorden på seks dager, og på den syvende dagen hvilte han.

For Gud er en dag som tusen år, og tusen år som en dag 🙂

Går jeg på nett og søker på «religion og vitenskap», så får jeg et overveldende antall med treff. Det viser at jeg ikke er alene med disse spørsmålene, og det viser at det trenges en viss ydmykhet når vi kommer inn i dette rommet.

Nå håper jeg at legen innehar denne ydmykheten.

Han har ellers vist seg å være en fin fyr 🙂 Åkeiåkei. Nå skal jeg bli spjelkaviksk og framsnakke. 

Sverre Håkon Evju er en fin fyr 😛

 

Dette innlegget ble publisert i Ånd, Hverdag, Livet, Samfunn, Ukategorisert av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

6 tanker om “Å tro og å vite

  1. Stilig! Jeg leste forresten noe i dag jeg likte: » VItenskap og relgion står ikke i motstrid til hverandre. Vitenskapen er ganske enkelt for ung til å forstå det.» Med andre ord.. mine…. Guds skaperverk og tro er ikke motsetninger. Vitenskapen om skaperverket er å prøve å forstå Guds håndverk.
    Fint å lese bloggen din igjen, Siri-Mari. Med pc på reprasjon en uke har det vært et savn… Jeg skjønner ikke at noen har så mye bra å si…
    Klem Grete

  2. Suverent bra sitat! Hvem sa noe så lurt?

    Og bra du har fått maskinen din igjen 🙂 Da kan vi maile alt vi orker 😛 !

    Og bra du koser deg med bloggen. Jeg tror kanskje jeg har fått sagt det meste nå, så nå er ikke innleggene like tett lengre…

    Klem til Grete 🙂

    • Jada, vi kan maile. Klart vi skal. Og har nok hauger å tenke høyt om…. 🙂
      Så sees vi imorgen…. God natt!

  3. Åj Åj! Du må ikke legge ut sånne tema, for da begynner fingrene å taste frenetisk i lufta av ren iver! Dette er et tema jeg BRENNER for!

    Men jeg skal holde meg i tøylene. Et par korte poenger:

    – Vitenskapen er bekreftelsen på at Gud finnes, om man velger å TRO det.
    – TRO er ikke VITEN. Hadde jeg kunnet bevise at Gud finnes (empiriske bevis), hadde jeg ikke hatt en TRO. Jeg hadde hatt KUNNSKAP.
    – Veldig mange vitenskapsfolk leter aktivt etter bevis for at Gud IKKE finnes. Og man kan jo tolke alt dit man vil. Som f.eks. at matematisk sett oppstod universet fra intet. Vel, matematisk kan jeg dele en liten smultring i 360 like store deler sånn at 360 personer får like mye smultring hver. Det er 1 grad smultring, det. Forsøk så å utføre det i praksis, og matematikken ramler i gulvet som et forblåst korthus.
    – Vitenskapen ønsker å gi inntrykk av å vite alt, men kommer fort til kort. Som en tenåring som vet alt om livet…

    Men når du aksepterer at Gud gjør ting på sin måte; når du innser at øret er en utrolig komplisert innretning – når du innser at vi ikke kan forklare alt. Når du skjønner at det vitenskapen sier faktisk stemmer overens med hva Bibelen forteller, selv om Bibelen bruker svært lite spalteplass på temaet – da skjønner du kanskje at religion og vitenskap er to sider av samme sak. Men den ene siden kan ikke forklares med likninger, brøker og avansert matematikk. Sånne hjelpemidler virker bare på fysiske elementer – selv de vi ikke kan se eller har oppdaget ennå.

    Er ikke livet herlig komplisert, dere? 🙂

  4. Som en tenåring som vet alt om livet. Den var fin 😀

    Og så liker jeg det når leserne mine begynner å skrive i luften. Ennå bedre er det når de blir så engasjert at de skriver på tastaturet(dååån!)!

    Det du skrev der var vel egentlig det jeg og Grete sa, bare litt mer utfyllende, for de som vil lese 🙂 Takk for hjelpa =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *