Historie

Flere generasjoner med ting har eskalert til vår kjeller.

Minner. De fleste av dem er glemt av tankene, men fortsatt like reelle.

Jeg forsøker å rydde, kaste og gi bort, men må nok lytte til dem før jeg sender dem ut, eller får orden på dem.

Tiden er nok kommet for å innrømme at de er i veien. I veien for livet vi lever nå.

Det blir rot, og mangel på plass til å håndtere vinterens og sommerens ting. Noen ganger dermed også dagens ting.

 

Historie er viktig. Noen sier at vi ikke skal bry oss om fortiden. De sier at det er fremtiden som er viktig.

Jeg vil si at nuet er avgjørende. Men håndterer du ikke din historie, så vil den bite deg i rumpa, og kjelleren vil bli full av uhåndterlig skrot.

Jeg er stolt av å omsider rydde i min families kjeller, og håper at det ikke er for sent.

 

Takk til de som har begynt jobben før meg, og for skattene jeg finner 🙂 Noen av dem fortjener nye minner, andre skal bli til dyrekjøpte lærebøker.

 

Dette innlegget ble publisert i Livet, Ukategorisert av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

2 tanker om “Historie

  1. Lett å glemme å rydde skallen selv om bodene i kåken blir tømt… 🙂 Og på samme måte som man må gå gjennom tingene før de evt. kastes, må tankene, minnene, holdningene og meningene gås nøye igjennom før de sorteres i «lagres», «kastes» og «gis bort til trengende».

  2. Hm, Vidar, vet ikke helt om jeg er enig med deg.

    Vi vet at det fysiske henger sammen med det psykiske. Men du kan faktisk ofte dra det ennå lengre. Menneske og maskin, for eksempel. Vi som mangler energi får flate batteri på bilen. Ofrer du deg for mye for andre, kan du for eksempel få en fryktelig bulkete bil.

    Og når man ikke klarer å gripe dagen, så samler man, i håp om at framtiden skal ta vare på nåtiden, eller i frykt for framtida.

    Overser man fortiden, så kaster man kanskje for mye, og mister lærdom og gleder underveis.

    Jeg tror at når man sorterer og rydder, så tvinges man til perspektiver, og nuet blir lettere. Knagger blir ledige til dagens ting og ny lærdom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *