Hundeliv

Jeg har en gylden regel i livet, og ihvertfall her på bloggen min, om at jeg ikke snakker stygt om folk.

Men nå gjør jeg et unntak. Jeg fant nemlig en annonse på hvalp. Lagt ut av samme «oppdretter» som vi kjøpte fra i vinter.

Her er han nå, alias Tassen 🙂

Vårt kjøp endte opp som en ren barmhjertighetshandling. Vi kom, så hvor dårlig det sto til, bestemte oss for å redde ihvertfall en av dem før det var for sent for ham, og betalte det kjerringa forlangte, selv om det var langt over blodpris for et dyr helt uten papirer.

Damen hadde ingen kontroll over dyrene.

Enkelte av dyrene viste en fryktelig dominant adferd, uten å bli tilstrekkelig korrigert.

Flere av hundene var overvektige.

Hundene møter ikke andre mennesker enn oppdretter og en utvalgt veterinær. Det fortalte hun oss selv.

Hvalpene gikk og gjemte seg, de hadde kun et lite bur som de store hundene ikke dominerte.

Det var tisslukt over alt.

Hus og gårdsplass var lite, tatt i betraktning alle elleve hundene hun da hadde.

Mor til vår hund, spurven, skal, etter det FB-vennene sier, ha vært 12-13 menneskeår da hun fikk den hvalpen som vi overtok.

Dette er vår opplevelse, og jeg skulle bare ønske at vi ble advart før vi forberedte ungene og oss selv på å hente hjem hvalpen.

En annen ting er at så lenge noen betaler for hvalpene, så kommer stadig nye hunder til å måtte oppleve dette huset, som jeg ikke unner noen å leve i. Ikke engang oppdretter selv.

Oppdretters navn er Gerd Ann Sørås, hun bor i Herjangen i Bjerkvik, og vår hunds mor het Spurven. Far til vår hund var visstnok Stjerneskudds Emil. Andre hunder der var Siri og, tja, det har jeg glemt 😛

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=36258431

 

Dette innlegget ble publisert i Hundebilder av sirimari. Bokmerk permalenken.

Om sirimari

Hmmm... Hvem er det egentlig som vet helt hvem de er? Jeg kan vel alltids gi dere noen opplysninger. Jeg er en kvinne som har rukket å bli tjueni noen ganger. Jeg er separert, og har tre herlige barn, som så mange andre av oss ;) Jeg bor i min fars hjemgård, i bygda jeg vokste opp i. Men før jeg slo meg ned her, rakk jeg å teste både Narvik og Trondheim. Trøndere er fine folk, spesielt de som holder til på nordsida av byens sentrum ;) Jeg blir friskere og sterkere, og har akkurat begynt å jobbe litt. Jobben som kassadame på REMA er undervurdert. Men først og fremst er jeg hun der gærne Jesus-dama, og det er det en stor ære for meg å få lov til å være. Kan man ha noen bedre brudgom? Nevnte jeg forresten at Den Høyeste Gud er min far?

7 tanker om “Hundeliv

  1. Jeg varslet mattilsynet, men de sier at når dyrene får mat og vann og ikke blir slått, så kan ikke de gjøre noe. Det er vel som med barnevernet.

    Min hund har det bra. Vi måtte, på grunn av allergi 🙁 sende ham fra oss etter bare noen få uker, men han er hos ei venninne av meg, og kan vel ikke ha det bedre.

  2. Ser at denne siden har et betydelig antall treff, og er vel litt ambivalent til det. Men jeg har vel bedt om det selv, med å legge den ut på kjøpe-selge-omplasseres-ellernosånt på FB. Diskusjonen raste der, og jeg ser at en del har trykt «liker» fra FB, og da går det vel noen diskusjoner der også.

    For å gi et realistisk bilde til eventuelle kjøpere både i nåtid og fremtid, ser jeg gjerne at dere kommenterer her på bloggen også. Det vil bli stående mye lengre enn det som skjer på FB.

    Tilsammen er vi ennå nærmere en sannhet 🙂

  3. Når det er sagt, kan det godt være at man her kan sette fingeren på flere brudd på Lov om Dyrevelferd (som forøvrig foreløpig håndheves særdeles slapt her til lands).

    Den viktigste, §3;
    § 3. Generelt om behandling av dyr.
    Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger.

    En oppdretter som selger redde, usikre og forskremte hunder kan sies å være på kant med denne:

    § 6. Kompetanse og ansvar

    Dyreholder skal sørge for at dyr blir ivaretatt av tilstrekkelig og faglig kompetent personell. Andre skal ha nødvendig kompetanse til den aktiviteten de utfører.

  4. Her er det mulig min første kommentar forsvant .. vi prøver igjen 😉

    Mattilsynet er generelt bundet til lovverket, og man må ha temmelig konkrete og tildels alvorlige brudd på lover og regler for at de skal kunne gripe inn (det er vel både bra og dårlig). Brudd på etikk og moral kan de liksom gjøre lite med.

    Da sitter man igjen med det Siri driver med her – å forsøke å sørge for at publikum får vite at her er det noen som opererer i gråsonene og ting tyder på at de ikke helt har den kompetansen de burde hatt for å drive med det de gjør (noe som i seg selv kan være et lovbrudd, men det kan nok være vanskelig å komme noen vei med..).

    Hva var det mer presise navnet på den nevnte FB-gruppa, ble nysjerrig på den diskusjonen 😉

  5. Takk for støtten, Jon-Leo :)Det nytter ikke så mye med navn på gruppa, siden lenken er fjernet.

    Men som sagt, ordene var sterke både den ene og den andre veien. Jeg fikk både støtte og ris, akkurat som forventet. Det samme fikk mattilsynet.

  6. Flott gjort av deg å publisere dette på bloggen din! Denna dama trenger virkelig å stoppes.. Har selv vært dum å kjøpt valp av henne, noe jeg angrer på den dag i dag. Hunden ble aldri stuerein, ( Antageligvis fordi alle hundene hennes lever løse i huset å gjør fra seg over alt) han var redd fremmedfolk, og fikk problemer med øynene. (Ikke så rart siden hun aldri helsessjekker hundene sine, eller vet hva som ligger bak i linjene).
    Mattilsynet gjør ingenting, jeg har personlig kontaktet dem X antall ganger, men det skjer ingenting.. Synes dette er forkastelig.. og dama avler i tillegg på sin 14 år gamle hund! Blir kvalm av hele opplegget jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *